TnTtracks » Blog Archive » Vakantie in Coffee Bay

Wat een geweldige reacties allemaal, we vinden het heel fijn om al jullie reacties te lezen. Zelfs onze lieve opa en oma’s (en buurvrouw) kruipen achter de computer om onze verhalen te lezen. Super! We hebben momenteel een internet verbinding via de telefoon dus we blijven zelfs op de hoogte van alle reacties als we even geen laptop of computer ter beschikking hebben.

Onderaan dit verhaal zul je de verkorte versie vinden voor mensen die weinig tijd hebben.

We zijn er vorige week donderdag met z’n tweeën op uitgetrokken om even een weekje lekker helemaal niks te doen. En het is me een weekje geweest! Heel veel mooie indrukken opgedaan, van de cultuur gesnoept en 3 dagen hard gewerkt aan onze eigen drums!

Na een mooie reis van ongeveer 9 uur met de Bazbus zijn we donderdag 10 januari aangekomen in het schitterende Coffee Bay. Een plaatsje wat in de Transkei ligt, kortom een en al heuvels, mooie huisjes, zon, zee en strand. Nadat we ons Nederlandse tentje hadden opgezet op de campingplaats van Bomvu Backpackers hebben we lekker gegeten en kennis gemaakt met wat mensen.

Vrijdag zijn we begonnen met het maken van onze drums, Erik een hele rustige en stille jongen heeft ons geleerd hoe we dit moesten aanpakken. Het was heerlijk om er mee bezig te zijn, een drum maken is werken met verschillende grondstoffen en dat maakt het heel interessant. We zijn begonnen met het zagen van de Sisal wortel/stam en deze uithollen (dag 1). Hierna volgt héél veel schuren, vernissen en de binnenkant verharden met zand en lijm. Van ijzeren staven ringen maken voor de stevige constructie die nodig is om de vellen op te spannen. Ook het wat viezere werk hoort erbij, geitenvelletjes ontdoen van hun vetjes en goed wassen (dag 2). Ook scheren en het vel heel straktrekken hoort er uiteraard bij (dag 3). Het is heerlijk om te doen, de drum wordt met elke stap die je verder komt steeds meer je eigen baby die je zo goed mogelijk wil verzorgen.





Na deze drie dagen van 9 tot 5 werken aan de drums hebben we natuurlijk nog andere dingen ondernomen. We hebben een dagje wat regen gehad en dus vrij weinig gedaan en even de heuvel opgeklommen toen het wat beter weer was. De dag erna hadden we weer wonderbaarlijk goed weer en hebben we deelgenomen aan een culturele trip naar de Sacred pools een heilige plek voor de Xhosa bevolking. Ook hebben we gekeken in het huis van Silas, onze gids van de backpackers. We hebben hier een heerlijke warme groenten lunch gekregen van zijn moeder. Het is echt een hele andere maar hele mooie cultuur waar we even van hebben mogen proeven.

Alle dagen hebben we overigens heel gezellig met heel veel andere mensen uit alle hoeken van de wereld gekletst en ervaringen uitgewisseld, gediscussieerd over vanalles en nog wat en zo af en toe een lekker biertje gedronken. Uiteraard hebben we ook lekker de braai aangemaakt en een boerewors gebraait met wat gepofte aardappeltjes en tomaten, jum smum!!

We hebben ook nog heerlijk een ochtendje paard gereden, schitterende uitzichten gehad en lekker relaxed heuveltje op heuveltje af gegaan. Het is moeilijk te verwoorden wat voor mooie dingen we allemaal hebben gedaan en gezien, maar je kunt je voorstellen dat we na deze week eigenlijk helemaal niet naar huis wilden omdat het zo’n heerlijk sfeertje was waarin je leefde.

Nu zijn we toch ook weer blij om in PE te zijn en met een goed gevoel terug te kunnen kijken naar een heerlijke week. En het begint inmiddels al een beetje spannend te worden, want volgende week is het zo ver! Onze oriëntatieweek zal dan van start gaan, het eerste tipje van de ijsberg (hier niet zo goed van toepassing). Hierover zullen we natuurlijk jullie weer op de hoogte van houden!

Zie hier de verkorte versie:

Met de hobbelige bus zijn we vertrokken naar Coffee Bay voor een weekje vakantie. Eindresultaat: 2 naar geiten stinkende drums, een gat in de voet van het lassen, 2 zakken vol vuile was, modderspetters op de tent, elke dag aan je kop zeurende mensen met mushrooms, dagga, kralen kettingen. Kapotte slippers, verdronken schoenen, rode ruggetjes, zand tussen de tanden, te dunne rubberen slaapmatjes, koude douches, warme modder tussen de tenen, kwijlende straathonden en te weinig cash.

Daarentegen: een vriendschap met 2 Xhosa mensen, veel internationale mensen leren kennen (zelfs een lieve Belgische), lekker biertjes gedronken, lekkere wors gegeten, hele mooie drums gemaakt, van de South African Rhythm geproeft en meegespeeld. Lekker op het strand gelegen, genoten van het schitterende uitzicht, hele lieve donkere kindjes geknuffeld, paard gereden. Kortom een geweldige week. Klaar voor een frisse start met onze studie!









 

20 Comments to “Vakantie in Coffee Bay”

  1. Jan en Martha says:

    Als jullie de mogelijk hebben: 31 januari is er in Port Elisabeth een optreden van Chris Chameleon, hij heeft een leuk liedje dat de laatste tijd hier op verschillende zenders gedraaid wordt. Het liedje heet: “soen”. Groetjes

  2. Zusje Annet says:

    Heej Heej
    wat veel reacties op jullie verhaal zeg!! en dan zit er niet eens een tussen van je zusje!! dat kan natuurlijk niet!!:P dus bij deze!!
    Wat een super gave foto’s en lieve kindjes daar!! neem er maar 1 voor me mee!!!! zo hebben jullie tog al weer heel wat meegemaakt zeg!!

    ik zit hier nu op school me te vervelen!! Mis jullie al best wel hoor maar gelukkig kan ik nog lekker met Ninos knuffelen!! hij krijgt het volgens mij steeds meer voor zijn zin! hij springt nu soms zomaar op je schoot!!! De cavia’s zijn wel beetje jarloers omdat ie wel beetje voorkeursbehandeling krijgt!!!

    ik ga morgen voor het laatst naar mijn stage toe en begin dan volgende week met periode 3 waarin ik op maandag en dinsdag stage ga lopen. ik weet nog niet waar maar dat krijg ik in de loop van de week te horen.

    Verder zijn we al een beetje vakantie aan het uitzoeken, tina en Pascal gaan ook mee dus dat word volle bak!! maar wel gezellig!

    Maar weet ik nu eigenlijk niets meer te vertellen over hier thuis en hoop ik dat we snel weer iets horen vanuit het verre Zuid-Afrika

    Groetjes van Pieter
    Dikke kus van Annet en Ninos

  3. Pim en Ans says:

    Hey lieve Tim en Tanja,
    We hebben weer genoten van jullie verhalen.
    Geweldig zo’n weekje weg, en alles wat jullie ondernemen.Top hoor!
    Hopenlijk is het een beetje gelukt Tim met je tentamen, maar jouw van vroeger kennende moet het geen probleem zijn.
    Dionne zit nu al een week in Ethiopie,en heeft het ook naar haar zin.
    Veel succes met de studie allebei, tot mails.

    liefs
    Pim en Ans

  4. Ria Meijs says:

    Hallo Tim en vriendinnetje,
    Van Tonny van Lent kreeg ik het adres van jullie website. Meteen dus maar even gekeken en ik moet zeggen: het ziet er goed uit, daar in het verre zuiden! Wat een avontuur en wat een prachtige foto’s! Geniet nog van jullie verblijf daar. Heel veel succes en ik blijf af en toe kijken!
    Groeten van een “oude klant”,
    Ria Meijs

  5. Gerard En Marie Putmans says:

    Hallo hier een berichtje uit het natte st.m.gestel,de zoon van tonny heeft jouw plaats ingenomen in de winkel.Je hebt een prachtige week gehad zoo te zien aan de foto s.Lekker werk he dat velletje zuiver maken,vroeger ook gedaan vet afscrapen,zouten en opspannen.Hier gaan we richting carneval voor veel mensen,wij doen het maar rustig aan.Nouw tim en tanja de groeten van gerard en marie.

  6. Jacolien says:

    Hoi Turbo en Tanja,

    eindelijk jullie kaartje weer gevonden…. en dus de site verkend. Het klinkt allemaal erg goed tot nu toe! Hoop dat de intro ook goed loopt, en dat jullie met je studie helemaal op je plekje komen….. en ondertussen lekker genieten van het leven daar! Geweldig, dat je die stap hebt gemaakt samen!!!

    groet,
    Jacolien

  7. Jan en Martha says:

    Zo zie je maar hoe “introductie” ingevuld kan worden! Wij gingen er van uit dat jullie een heel actieve week tegemoet gingen, en dan wel lichamelijk. Sterkte bij deze eerste hindernis, we denken aan jullie! Sterkte en kusjes

  8. Henriette en Tonnie says:

    Veel succes Tim (en Tanja natuurlijk ook). Wel spannend als je tijdens je introductie gelijk je eerste tentamen krijgt.
    groetjes, Tonnie

  9. Tanja says:

    Tanja heeft dat met Tims haar gedaan..hihi! Lekker kort toch? We hebben net ons potje catan afgesloten en deze keer heeft Tim gewonnen..grr..

    Gisteren hebben we afscheid genomen van onze eerste logee, Peter uit Zurich. Wanneer komen jullie?

    Vandaag hebben we onze eerste dag introductie gehad en Tim heeft morgen gelijk zijn eerste tentamen, van 1 tot 5, dus wens hem maar veel succes! Ik heb een gesprek met dr. Jooste over mijn mogelijkheden, ook erg spannend :-)

    Veel plezier met Carnaval!
    Heel veel liefs, Tanja

  10. José says:

    Jeetje! Echt vet! Wil ikke ook!!
    Leuk dat jullie daaro lekker aan het genieten zijn…en wij hier maar werken ;-)
    Hebben jullie Catan al geintroduceerd in SA? Daar maak je natuurlijk ook dikke vriendjes mee.

    Erg toffe foto’s ook, dan krijgen wij er hier helemaal zin in om ook weer andere culturen en mooie natuur te gaan ontdekken. Maar Tim…wat heb je met je haar gedaan..ieieie!

    Succes met de introductie week maar ik weet zeker dat dat goed komt.

    Liefs José

    PS. Tanja, wat een schattige kitten op die foto…wolliebollie!

  11. Niek en Wil Liefkens says:

    Hoi Tim en Tanja.
    Wij hebben vandaag een hele gezellige dag met Tonnie en Henriette gehad. Het was weer als vanouds, lekker bij kletsen en natuurlijk ook over jullie avontuur gehad.
    Het is super leuk om jullie via de website te volgen. Dat afgelopen week geweldig is geweest zie je wel aan de foto’s. Wat is die foto met dat donkere kindje leuk, wat een lekker mopppie. Wij wensen jullie veel succes met de introductie week en met alles wat op jullie pad komt de komende weken.
    De hartelijke groeten van Niek en Wil.

  12. Eunice says:

    Wil jullie zonnige verhalen eigenlijk neit meer lezen hier in het regenachtige breda.. bleh!!! you make me jalous.. haha!! Toch geniet ik met volle teugen, ben ik trots, jaloers, maar vooral benieuwd wat er verder nog allemaal gaat gebeuren.. hier is weinig gebeurd voor zover ik weet.. vooral aan het werk, niks spannends… houd ons op de hoogte..

    Hele dikke regenachtige zoen van mij…

  13. Opi en Marja says:

    dag lieverds,
    Vandaag was ik bij paatje/opa, met natuurlijk een uitdraai van jullie gezellige koffiebaaiverhaal in m’n zak. Het was geprint in piepkleine lettertjes, maar hij heeft het helemaal kunnen ontcijferen. Nu ben ik even vanuit Utrecht zijn secretaresse. Dit heeft hij gedicteerd voor jullie blog:

    ‘Lieve Tim en Tanja,
    Opa heeft genoten van jullie vakantieverslag. Ik ben blij dat je in zo’n mooie natuur leeft en dat je het ook ZIET. De laatste foto’s heb ik nog niet gezien, maar zo gauw ik bij een computer kom zal ik snel kijken. Heb wel gehoord dat het hele mooie foto’s zijn. Ik wens jullie straks een mooie introductie toe en daarna een vruchtbare studie. Het zal me benieuwen!
    Groetjes en kusje van opa Vink’

    Met de brief was hij trouwens ook erg blij.
    Ik vind het ook leuk om jullie zo te volgen, al mis ik wel ons skypegebabbel. Het ziet er allemaal top uit daar en je kunt dus ook daar weer lekker vieze dingen doen, geitevellen uitschrapen en jezelf lekker insmeren met bruine smurrie, jammie! Geniet lekker verder en liefs,
    Marja

  14. audrey en de kids says:

    Hoi Tanja en Tim,

    geweldig om jullie site te lezen.
    wat zijn wij dan maar saaie burgers maar ondertussen weet ik ook dat het niks voor ons zou zijn.
    wij vonden onze verhuizing van Maastricht naar Gronsveld al een stap.
    Ik ben benieuwd hoe jullie studie jullie gaat bevallen want tot nu toe hebben jullie vooral het betere werk gedaan.
    Die drums maken lijkt me wel wat vor Pascal.
    Ik heb de kinderen jullie site laten zien en ze vroegen zich af of jullie helemaal tot daar hadden gelopen zoals te zien op jullie adreswijziging.
    Nou tenslotte wij zijn hier natuurlijk ook met belangrijke zaken bezig.
    De hele dag staat de carnavalsplaat op en Robbie loopt al 3 weken iedere dag met zijn clownspakje aan en gaat hier zelfs mee naar school.
    Het liefst schminken ze elkaar maar dat mag niet iedere dag.
    Kortom van wie zouden ze het hebben????
    Ik wens jullie veel plezier en hopelijk valt de universiteit ook mee.
    Groetjes
    Audrey

  15. Bram! says:

    Ik kom zojuist naar huis gefietst door windkracht 8 (tegen!) en vieze regen en mag over 6 uurtjes weer op om door dezelfde wind post te gaan bezorgen. Niet geheel verrassend dan dat ik het hierboven beschreven gevoel deel:

    IK BEN JALOERS!! :-) :-)

    Erg leuk ook dat je zoiets bent gaan doen en op deze manier contact hebt gehad met de lokale bevolking.

  16. Kimmetje says:

    BEN VET JALOERS!!!!:D
    Aanradertje: Black Label is véééél lekkerder dan Castle!!!;)
    kus

  17. Marga says:

    Héé Timmes en Tanja,

    Wat heb ik weer genoten van het verslag en de foto`s.
    Veel succes volgende week en geniet van wat er op jullie pad komt.

    Liefs Theo, Marga, Sylvia en Thijs

  18. Jan en Martha says:

    Hee, het lijkt op een vervolgverhaal. Aflevering 3 is geweldig en wij verheugen ons op aflevering 4. Prachtig om deze successtory te volgen ook al moesten we nu lang wachten. De moeite waard en ga zo door! We spreken ons nog wel door de telefoon, Pa en ma van de Ven

  19. lida koeman says:

    Hallo Tim en Tanja,

    Wat een mooie site en wat een avontuur om voor een paar jaar naar Zuid Afrika te gaan. Zo te zien vermaken jullie je opperbest en straks natuurlijk aan de studie. Van je vader Tim hoorde ik natuurlijk van je plannen om deze uitdaging aan te gaan samen met je vriendin, onderweg naar de badminton hebben we het daarover en ik vroeg hem naar je site,zodat ik met eigen ogen kan zien of hij toch niet een beetje aan het opscheppen is. groetjes Lida Koeman je vaders privéchauffeuse

  20. Henriette en Tonnie says:

    Hoi luitjes
    Leuk weer van jullie te horen. Wij waren heel benieuwd hoe jullie afgelopen week zouden ervaren. Wat een schitterende foto’s hebben jullie gemaakt. De verf op jullie gezichten staat erg goed, was dit voor een zacht huidje? Wij zijn best een beetje jaloers hier in het natte en winderige Nederland. Blij dat jullie zo’n lekkere ontspannen boeiende week gehad hebben en een hele ervaring rijker.
    Heel veel liefs, Pa en Ma