TnTtracks » Blog Archive » Eindelijk ons eigen stekje

Na een maand in Annies Cove, ons gezellige studentendorpje, te hebben gezeten is het moment toch gekomen om naar ons leuke huisje te gaan. Het is volgens ons heel goed geweest om een maandje in Annies Cove te hebben gewoond omdat we hier veel leuke mensen hebben leren kennen. We zijn er nu wel aan toe om een goede start te gaan maken in ons nieuwe huisje. 

Nu wonen we in het gezellige straatje Tiran, in een kleine maar fijne "garden cottage" met een leuk huiskamertje, keuken en een badkamertje op de begane grond. Een grote slaapkamer op de bovenverdieping, waar ook een echt antiek bureautje staat. Tanja geeft een rondleiding….





We hopen dat u van de rondleiding heeft genoten, denk ook aan uw gids. Fotografie: T. Vink

Naast ons lekker settelen in het huisje hebben we ook een leuke auto gehuurd, omdat het in Zuid-Afrika eigenlijk onmogelijk is om iets te doen zonder auto. Boodschappen doen te voet kost je ongeveer 2 tot 3 uur, met de auto kun je het al doen in een half uurtje. De taxi's, minibusjes en de lijnbus zijn een goed alternatief, je blijft echter altijd afhankelijk van de route die ze rijden of de tijden dat ze wel of niet komen opdagen. 

Autootje van TnT Dit is onze knappe rode rammelbak, oftewel een VW City Chico met maar liefst 4 versnellingen, een handrem, startonderbreker, 2 te kleine zijspiegels, geen ventilatie, alleen ARKO, rammelende vooras (niets ernstigs volgens de verhuurder) en de koelvloeistof is na een ritje van 10km opgedronken door dit rode monster. 

Jullie begrijpen dat we dit maar tijdelijk willen, we zijn nu op zoek naar een degelijk autootje om te gaan kopen.

En om nog even terug te komen op de vele verschillende culturen in Zuid Afrika:

.

.
.

 .

 .

Vanaf morgen gaat ons leven een stuk serieuzer worden, dat wil zeggen dat onze onderwerpen op de website alleen nog wetenschappelijke informatie bevatten betreft Zoologie, Botanie, Geologie en Scheikunde. 

4,532 Comments to “Eindelijk ons eigen stekje”

  1. Corrie says:

    Hoi Tim en Tanja,
    Via opa hoorden wij van jullie site.
    Wat fijn dat jullie zo het nuttige en aangename kunnen combineren.Het is een schitterend land.Wij waren ook in Port-Elizabeth in 1999.
    Wij volgen jullie.
    Heel veel succes met de studie en geniet van al het moois wat er te zien is.

    Groetjes Roeland en Corrie de Kruijff

  2. franka says:

    Wat een leuke site! Super hoe jullie alles bijhouden zeg! Gister is m’n verlof begonnen dus zo heb ik mooi wat om te lezen!
    Jullie huis ziet er erg knusjes uit. Hier verder alles goed, ik inmiddels erg rond maar alles gaat supergoed dus we hobbelen nog een paar weekjes door!
    Veel plezier daar, maar zo te zien lukt dat al prima!

    Groetjes, franka

  3. john says:

    Hoi luitjes, ziet er allemaal prachtig uit en ik kan me heel goed inleven hoe het daar is. Jammer dat ik zo ver weg van jullie zit anders kwam ik even op bezoek !!!!!
    Ga door met de side dan kunnen we ook mee “dromen”. Groetjes John

  4. Gerard En Marie Putmans says:

    Halo,
    Het is hier nu zondagmorgen,grijs regenachtig weer,7 graden.
    De winkel van buurman Tonny van lent gaat elke dag gewoon zijn gangetje.
    Je heb samen een prachtig onderkomen.En de studie,valt die mee?
    Je heb de groeten van Marie en van mij,tot ziens op de web.

  5. Tineke Vink-Liefkens says:

    Hallo Tim en Tanja,
    Heerlijk, zo wij mee mogen genieten van jullie belevenissen. De begeleidende foto’s vertellen veel. Jullie huisje {mede door de rondleiding van Tanja} zier er schattig uit. De gids heeft ook zijn best gedaan. Daarom is het van Ies een goed idee om het adres te melden. Kunnen we lekker gewoon een kaartje sturen. Hier alles prima. Daantje groeit bijna haar velletje uit. Zo groot is ze geworden. Het is een ondeugende schat.
    Veel succes met de studie. En lekker genieten van al het mooi’s daar. Groetjes Tineke V.-L.

  6. ies says:

    He lieverdjes, wat ik nergens zie over jullie nieuwe stekkie…..?????
    Wat is nu precies het adres, want emmeehh kaartjes sturen lekker ouderwets per post is er zo niet bij natuurlijk……
    Mag dat in jullie volgende stukje?
    veel plezier, het lijkt me goed toeven daar…!!
    liefs ies

  7. Marlies says:

    Hoi Tanja en Tim,

    Zo te lezen hebben jullie het heel erg naar jullie zin. Het is heel erg intressant om jullie verhalen te lezen. Wat een leuk huisje en leuk autootje. Veel succes met de studie!

    Groetjes Marlies en Piet

  8. john en ineke says:

    hallo tim en tanja
    leuke rondleiding door jullie huisje.
    na plezier nu het serieuse werk, aan de studie want daar draait het om.
    hier gaat alles goed, hebben een andere auto gekocht n.m een seat altea.
    van onze kant heel veel succes met de studie en geniet van het land daar.
    we blijven op de hoogte via tonnie en henriette, ik zie hem tenslotte toch dagelijks op het werk.
    groeten john en ineke poot morres

  9. Sem says:

    Eey Tim en Tanja,
    Nou ziet der kei leuk uit hoor jullie eigen huisje! Cker door de rondleiding van Tanja.
    De verslagen zijn elke keer leuk om te lezen. Opa V. heeft ze uitgeprint van jullie pap en mam gekregen en die vind het natuurlijk ook allemaal heel mooi.
    Heel veel plezier daar… Liefs kus Sem.

  10. Nancy van Leur says:

    Hoi,hoi
    Het duurde even maar dan heb je ook wat. Ziet er erg leuk uit. En inderdaad toch goed dat je nu al zoveel anderen hebt ontmoet.
    Nu de studie, jullie hebben ook wel zin in het serieuzere werk toch! maak er het beste van. Heel veel succes met alles.
    Liefs en groetjes

  11. eunice says:

    Hola TNT,

    Tjonge jonge, wat een leuk stekkie zeg.. ongelofelijk… Hoop dat ik binnenkort, lees binnen nu en 2,5 jaar een paar weken op visite kan komen.. haha!! Tanja, thnx voor je mailtje, ik wacht op jullie nieuwe bericht.. hele dikke kus Eunice

  12. ELI ESTHER says:

    Ha die tim en tanja alles goed daar jullie zien er goed uit.Wat een leuk huisje hebben jullie. heb samen met eli de foto,s zitten bekijken. Ik schrijf nu pas want jullie kaart was tussen de kerstkaarten beland gelukkig dat eli ze bewaard had.alles is ok hier beetje grieperig maar we krijgen 16 graden vandaag niet gek voor 11 feb.ik weet niet wat de bedoeling is of we hier hele verhalen gaan schrijven want zoals je weet kan ik nog wel even door gaan ,maar dat laat maar even weten. vast dikke kus van ons en veel succes met alles, tot gauw grt esther

  13. ELI ESTHER says:

    hoi tim hoe gaat het is het leuk ik ben thuis
    want ik ben ziek maar verder gaat het wel
    goed,ik heb aleen met mama carnaval geviert en het was heel leuk en papa was naar italie gegaan met ali groetjes aan allebei van elisa

  14. Henriette en Tonnie says:

    Met zo’n leuke gids, ziet het huis er wel erg gezellig en knus uit. Fijn dat jullie eindelijk je plekje gevonden hebben en wij hopen dat jullie er met veel plezier zullen wonen en werken, dat het een echt thuis wordt.
    Ik hoop dat jullie snel een leuk karretje vinden en zorg ervoor dat je LINKS tussen de lijntjes blijft.
    Ninos is vandaag voor het eerst buiten in de cavia ren geweest (13°C,veel zon en geen wind) en heeft zich daar prima vermaakt.
    Groetjes, Tonnie

  15. Jan en Martha says:

    Leuk om het vervolg te lezen en te zien dat het jullie goed gaat. Wat is het een leuke woning! Vanaf morgen zal het inderdaad serieuzer worden, hebben jullie de schooltas al gepakt? Zet hem op en zorg voor goede prestaties, we denken aan jullie. Groeten en kusjes van Pappa en Mamma

  16. Tina says:

    Bedankt voor de rondleiding! En natuurlijk denk ik heel erg veel aan de gids! ;)
    Het lijkt me een gezellig en knus huisje.. lekker dat jullie nu eindelijk jullie eigen stekkie hebben!! Maareh.. hoe zit het met de logeerkamer?? hihi
    Veel succes en plezier op ‘school’ morgen!! Ik ben benieuwd of het allemaal interessant en te volgen is!
    Have Fun! :D
    Liefs,
    jullie zussie

  17. Kimmetje says:

    Het ziet er echt te gaaf en gezellig uit!!! Succes met het zoeken van een leuk autotje, tip; de beatles zijn daar ook niet veel soeps:P en hebben jullie al de Black Label geprobeerd?? Ik mail jullie nog, SUCCES op school!! hoop dat de opleiding super interessant is zodat het misschien moeilijk maar goed te doen is. Dikke kus