TnTtracks » Blog Archive » Jan in Suid Afrika

Kennismaken met Zuid Afrika in elf dagen, dat is het doel van de voorjaarsvakantie van Jan, maar natuurlijk ook zien waarom zijn zusje niet meer naar huis toe komt.

Op de eerste dag heeft Jan in Addo een zeldzame caracal (rooikat) gespot tussen de bush in Addo. Tim en Tanja zijn daarvan erg onder de indruk en hebben het gevoel gefaald te hebben als reisgids, zeker omdat ze maar twee van de 450 olifanten gespot hebben. Na deze dag heeft Jan de smaak van de Afrikaanse bush te pakken en is hij iedere ochtend  om  half 5 opgestaan om samen met Tanja vogels te ringen in Cape Receife natuurreservaat. Na die ochtend wordt er geen Engels maar alleen nog Afrikaans gesproken met de plaatselijke bevolking, veel makkelijker.

Bokkies op de horizonMooi uitzicht in AddoEenzame olifant kijkt naar de ondergaande zon

Voorzichtig vogels uit het net halen (let op blauwe schijtvlek :)Beter 1 vogel in de hand dan ... geenTanja met mossie

Het Afrikaanse tijdsverdrijf 'de braai' valt ook op ieder moment van de dag in te plannen. Samen met Tim, Tina, Dewald en Jean gaan we op roadtrip via de 'groot boom' naar de Stormsrivier. Het is een heerlijke hike door de coastal forest met uitzicht op vijf meter hoge golven. Via de hangbrug bereiken we de overkant, waarna het nog een hele klim is naar het uitkijkpunt met een geweldig uitzicht op de Indische oceaan.

Braai bij huize TiranPoseren bij die groot boomLunchen in Tsitsikamma

Hangbrug over de StormsrivierStreng verbode om op hierdie brug te springff zitten na een lange klim

In het prive reservaat Schotia maken we een mooie rit door het park waar we oog in oog staan met luie leeuwen, hongerige giraffen, spelende neushoorns, snelle wildebeesten, pootje-badende hippo's en vele schattige bokkies. Doordat dit reservaat ver weg van de stad en de lichtvervuiling ligt genieten we van een schitterende sterrenhemel. Bij het kampvuur wachten we op ons diner met als toetje malva pudding. Weer een geslaagde dag en veel wildlife gezien.

Jan, wanneer kom je weer?

Giraffe eet van Acacia karooPoesjes maken geen gevaarlijke indrukJan in de game drive

Spek en ei bakken op de braaiBezoek aan Central PEPoseren in de tuin

Comments are closed.