TnTtracks » Blog Archive » Eerste weekje Universiteit

De orientatieweek (eigenlijk 2 weken) is begonnen!! In deze weken hebben we al verschillende excursies gehad en we zullen er nog enkele krijgen.
Als eerste zijn we naar de Cape Mohair fabriek geweest, dit is een fabriek waar ze schapenwol en angorawol exporteren en een gedeelte zelf verwerken tot sokken, kleden en andere wollige dingen. Het is het grootste wolverwerkingsbedrijf in de wereld, vandaar dat we dat even te zien kregen.

Tussen alle orientatiedingen door doen we natuurlijk ook nog andere leuke dingen, zoals lekker braaien, sushi avondjes met onze nieuwe vrienden André, Pegah en Pernaz, uhh braaien, zo af en toe een lekker biertje, Zuid Afrikaans wijntje of cidertje drinken. Het belangrijkste en leukste blijft toch eigenlijk dat we heel veel nieuwe mensen leren kennen, verschillende nationaliteiten, culturen en heel veel leuke verhalen. Ook hebben we al een logee in ons huisje gehad, Peter uit Zwitserland, hadden we ontmoet in de Baz bus en uitgenodigd om te komen braaien, kortom hartstikke gezellig! Ook jezelf een beetje uitleven als een walrus in het zwembad bij onze accomodatie hoort bij ons ontspannend gedrag!

 

En dan weer de volgende dag een excursie, deze keer naar de Townships. Heel erg indrukwekkend om te zien en mensen hierover te horen praten. Toch zijn er dan dingen die heel erg tegenstrijdig zijn, zoals een museum midden in de township dat maar liefst 40 miljoen Rand heeft gekost (zo'n slordige 4 miljoen euro) en een hele mooie moderne universiteit. Dat zijn wel dingen die je aan het denken zetten. Ook verassend waren de limousines midden in de township, maar na beter kijken bleken het lijkwagens te zijn. Maar zo hadden we ze nog nooit in Nederland gezien: limousines met 3 achterassen, de een nog mooier dan de andere!

En ja hoor, zo tussen alle indrukwekkende dingen door krijgen we toch ook te maken met het heuze huiselijke leventje: wassen, afwassen, het bed opmaken (zie spook hieronder) en andere opruimerige karweitjes horen bij het leven in Zuid-Afrika.

De laatste excursie tot nu toe die we hebben gedaan was de City tour, om heel eerlijk te zijn, het was niet zo spannend. We hebben met André namelijk al heel wat van de stad gezien. Wel hebben we wat leuke monumenten bezocht zoals de piramide op de foto, welke is neergezet als symbool van de omdoping van de naam Algoa Bay tot Port Elizabeth.

We hebben weer heel veel meegemaakt en veel indrukken opgedaan hier in Port Elizabeth, toch blijft het leuk als we dan thuis even op internet kijken en er weer veel leuke reacties op onze site staan!
Ook vinden wij het echt heel leuk dat ook "oude" klanten van Tim, onze ervaringen hier willen lezen. Daarom nog even een leuk feitje voor de mensen van de winkel van Tonny van Lent. Wie o wie heeft er zo'n mooie Agaphantus, ook wel 'bloem van de liefde' oorspronkelijk uit Zuid Afrika gekocht voor maar liefst €10,-? … het is dan wel grappig om te zeggen dat ze hier bijna als onkruid langs de kant van de weg of in de perkjes groeien (zie foto).

Heel veel liefs uit het zonnige Zuid Afrika, aan alle mensen in het koude Nederland!

Tanja en Tim

4,576 Comments to “Eerste weekje Universiteit”

  1. Familie Verbruggen, Geffen says:

    Hee Tim en Tanja… Als je jullie verhalen leest krijg je onmiddelijk het gevoel dat iedereen zoiets een keer mee moet maken! Echt super, veel leren van andere culturen en uiteraard genieten van de prachtige tijd samen… Wij hebben een leuke carnaval achter de rug, waarin we ook mensen met een andere cultuur ontmoet hebben, we hebben het dan wel voornamelijk over Oeteldonkers, Woaterrijkers, Krullendonkers, Kaflanders, Lampegatters, Knollerijkers en Kruikenzeikers maar ik weet zeker dat ie niet kan tippen aan jullie introductie! We blijven de site regelmatig in de gaten houden zodat we op de hoogte blijven van al het moois dat jullie daar meemaken…!

    Groetjes Frank, Giny, Niels en Sanne

  2. Henriette en Tonnie says:

    halo tim en tanja
    gaat het goet met jullie met mij wel en ik sherly heb met jullie konijn gespeeld en geknuffeld
    groetjes sherly

  3. Karel says:

    Hey Tim & Tanja,
    Wat een ontzettend leuke en levendige verslagen schrijven jullie van al jullie avonturen en activiteiten! Ik lees ze steeds met veel plezier (en ook wel met enige jaloezie!). En de vele foto’s (veel meer dan op de meeste reis-sites die ik heb gezien) geven steeds een goed beeld van waar jullie over schrijven. Zo te zien hebben jullie het echt naar je zin daar! Ik hoop dat de eerste indrukken van de universiteit jullie goed zijn bevallen. Geniet van alles!
    Beste groetjes!
    Karel

  4. Lotte van Welie says:

    Hee Tanja en Tim,

    Leuk om te lezen dat het goed met jullie gaat!
    Ik wens jullie heel veel succes en geluk met jullie studie en ik hoop dat jullie samen een hele mooie tijd hebben daar!

    groetjes Lotte

  5. Rick(Y) says:

    Hey lieve mensjes!

    Heel erg bedankt voor jullie kaartje! De twee meiden hebben hem nog niet gelezen, het is vakantie hier. Carnaval was weer erg leuk, wel erg jammer dat jullie er niet bij konden zijn…. Ik stuur jullie snel de ingescande post, moet nu nog ff bijkomen van de afgelopen dagen…. Ik heb weer genoten van jullie verhaal en nog meer van de rondleiding in jullie huiske vorige week!

    Veel plzr daar en tot snel!

    Rick(Y)

  6. Jan en Martha says:

    Enne, inmiddels op jullie nieuwe adres gearriveerd?
    Hier draait alles om carneval, thuis op de radio allemaal muziek en op TV de optochten. Als we eenmaal in de stad zijn is het een feest, ondanks het weer dat gisteren niet echt meespeelde. Zondag hebben we in de stralende zon naar de optocht staan te kijken en ervan genoten. Vandaag moeten we nog even zien wat er aan energie over is en dan morgen fris weer van start. Geniet nog van jullie laatste vrije dagen en dan moet die start van de studie op maandag vanzelf gaan.
    Groeten en kusjes van pap en mam

  7. Marga says:

    Hé Timmes en Tanja,

    Leuk om jullie verslag te lezen, en om op deze manier een beetje mee te genieten van wat jullie meemaken.
    We vinden het leuk als er weer een nieuw bericht met foto`s van jullie kant komt.
    Kortom, we leven met jullie belevenissen mee. Heel veel plezier en geniet van het leven daar.

    Liefs van Theo, Marga, Sylvia en Thijs

  8. sas says:

    Heej tanja en tim. sorry voor de late reactie! heb wel al jullie verhalen gelezen en ben erg jaloers!!! Tanja, had je mn sms nog gehad? heel veel plezier daar en ik mail jullie snel waarom het zo lang geduurd heeft ;-)
    dikke xxx sas

  9. Henriette en Tonnie says:

    Hoi Timmetje en Tanja,
    Nieuwe foto’s bovenaan de site!!! Leuk gedaan.
    Ook weer een mooi stukje,om ons mee te laten genieten van jullie eerste en erg belangrijke introductieweek,gelegenheid om al veel kennis te maken met allerlei verschillende culturen en dat is ook zeker gelukt.
    Nu morgen je eigen stekkie inrichten,en zo vallen er steeds meer puzzelstukjes op z’n plaats,en krijgt jullie leven je eigen invulling.

    Geniet ervan en wij kijken weer uit naar het volgende contact/bericht en foto’s.
    Liefs en kusjes Pap en ons Mam

  10. Kimmetje says:

    Heej timpie en tannie,
    Het is zeker goed om vrienden te maken en lekker veel te braaien!
    Hier gaat alles prima, nog steeds druk opzoek naar een huisje. En volgende week op mijn verjaardag zullen onze ouders elkaar gaan ontmoeten.
    Op school gaat het ook goed, nog ff mijn cijfers af wachten maar onderzoeksjunde heb ik met een 8 afgesloten:) Morgen krijg ik te horen wat mijn afstudeeropdracht gaat worden, spannend. Ik laat het jullie nog wel weten wat het is geworden.
    Dikke kus Kim

  11. Hanneke says:

    Heeej dat gaat lekker :-). veel plezier nog…zal binnenkort eens wat uitgebreider mailtje sturen. Succes met het echte studie-werk ;-)

    Groetjes Hanneke

  12. Martha en Jan says:

    Beste Tanja en Tim,

    Prachtig dat wij via jullie Port Elisabeth en omgeving mee kunnen verkennen.
    En alle contacten die jullie maken, dat is pas genieten he.
    Via Google Earth ga ik dan de plaatsen na waar jullie naar toe gaan.
    Jullie huisje nr. 06 ligt, neem ik aan, na het bekijken van jullie foto,s op de volgende coördinaten?
    Op 34*00’05.43” Z.L. en 25*39’50.09” O.L. klopt dat of anders geef ons de juiste.
    Op Google Earth staan 2 rode auto’s, op de parkeerplaats, staat daar nu de witte auto?

    Ik kopieer jullie tekst en foto’s en laat ze dan aan Oma zien.

    Tot de volgende keer, kusjes, mam en pap.

  13. Bram! says:

    Sushi? Piramides? Met stokjes eten? Ik snap er niks meer van. Het ziet er gelukkig allemaal wel (wal)reuze gezellig uit.