TnTtracks » Blog Archive » Feest!!

Eindelijk weer een update! Ons leventje is deze maand een beetje saaier geworden. Studerende mensen hebben geen tijd om leuke dingen te ondernemen, maar we hebben inmiddels toch wel weer wat meegemaakt. En het is feest, want vandaag precies twee jaar geleden hebben Tim en Tanja samen succesvol carnaval gevierd ;-)

.
.

Dan zullen we eerst maar eens beginnen met de saaie dingen des levens. Tim heeft zijn leven gebeterd en is veranderd in een hard studerende jongeman. Zijn lessen beginnen ’s ochtends om kwart voor acht en eindigen pas weer om kwart voor 5 ’s middags. Thuis begint hij met studeren dat meestal doorgaat tot een uur of elf ’s avonds. Naast zoology studeert hij ook geology, chemistry en botany. Hij heeft vier practica in de week en gemiddeld schrijft hij zo’n twee verslagen en vier testen in de week. Dat is niet niks. Gelukkig krijgt hij daarvoor in de plaats hele goede beoordelingen.

Tanja heeft gemiddeld maar drie uur per dag les. Zij studeert biostatistics, marine predators en conservation biology. Daarnaast is ze bezig met een onderzoek naar het leefgebied van de leeuwen en hyena’s in Addo Elephant National Park en doet ze een literatuurstudie naar ecophysiology.
Ondanks het drukke studieleven is het wel ontzettend interessant en zijn we blij dat we de keuze gemaakt hebben om onze studie in het mooie Zuid Afrika te vervolgen. Bij welke studie in Nederland kun je nou een praktijkles volgen op het strand en een excursie naar een wildreservaat maken?

Zo heel af en toe hebben we ook nog tijd voor onszelf. Dan gaan we naar een lekker restaurantje of we bestellen pizza of Tim maakt lasagna die we dan meenemen naar Andre, Pegah en Parnaz. Niet alleen omdat zij wel een oven hebben, maar ook omdat het erg gezellig is. 

Het hoogtepunt van afgelopen maand was onze reis naar Addo. Ooit is dit gebied beschermt verklaart om de elf laatste olifanten te redden. Inmiddels wonen er weer zo’n 450 olifanten en sinds november 2003, negen leeuwen (ja ja, Tanja weet er alles van). Het park staat ook bekend om de met uitsterven bedreigde ‘dungbeetle’ oftewel mestkever.  Zodra je het park binnen rijdt wordt je erop gewezen dat het verboden is om over neushoorn- en olifantenpoepjes heen te rijden, daar zou nog wel eens een kever aan het werk kunnen zijn. Helaas was de kever die wij als eerste tegenkwamen al overleden.  

Het was een ontzettend mooie dag en eindelijk hebben we ook eens echte Afrikaanse dieren gezien. We willen snel weer terug gaan en aangezien Tanja gesponsord wordt door SANParks, moet dat wel lukken.
 

Ons huisje wordt elke dag een beetje meer ons thuis. We hebben mooie plantjes gekocht en Amsterdamse plantjes opgestuurd gekregen. We zijn begonnen aan een mooie verzameling schelpen en hebben een boekenkast gekocht voor onze verzameling studieboeken, Hanneke jouw boek is een goede aanvulling! We hebben ook een paar dagen een lief kikkertje gehad, maar tijdens de regenbui gisteren is hij weer vertrokken. Jammer, hij had zo’n grappig snoetje en voelde een beetje als vervanging van Ninos.  

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het adres van ons nieuwe huisje, stuur even een mailtje naar info@tnttracks.com  en dan geven we het door. Onze huisbaas heeft al aangeboden om ons een eigen brievenbus te geven, dus kom maar op met die post haha!

Op naar het volgende avontuur!

Veel liefs, Tim en Tanja

3,927 Comments to “Feest!!”

  1. Jos van de Ven says:

    hoi. hoe is het in Afrika, ik hoop alles naar wens.

    Groetjes
    Jos en Marianne

  2. Stephanie says:

    Hee Lieverts!

    Gefeliciteerd met jullie 2-jarig samenzijn!!
    Goed te horen dat jullie flink aan de studie zijn en fijn dat de resultaten er ook naar zijn. Prachtige foto`s en wat een heerlijke omgeving lijkt me dat. Ik zou bijna m`n beestenbende bij elkaar rapen en ook jullie kant op verhuizen…
    Veel succes met de studie allebei en tot spreeks!!

    Dikke kus,
    Steph

    ps: jullie huisje is erg leuk!!

  3. Jan en Martha says:

    37 ° !!!!! Is dit het record tot nu toe? Is het nog vol te houden? Hier regent/ hagelt het op dit moment en er wordt niets goeds voorspeld voor de paasdagen. Stuur maar een beetje hiernaartoe dan maken jullie heel veel mensen blij.
    Groetjes en kusjes

  4. Jacolien says:

    Hé Turbo….. dat klinkt wel als heel erg turbo-studeren! Wel geweldig om te zien hoe goed jullie het naar je zin hebben! Blijft toch leuk om zo beetje op de hoogte te blijven…
    groetje!
    Jacolien

  5. Rick(Y) says:

    Hey boutertjes!

    Gefeliciteerd!!! Ja dat was idd een goeie carnaval 2 jaar trug!!! Erg vette foto’s! Maaruhms Tim…. goed bezig, en Tanja ook natuurlijk, jij kunt er niet zo veel aan doen dat je gewoon een rustigere studie hebt, haha!

    Geniet van jullie leventje daar, ik geniet hier ook van mijn mooie uitzicht in Broek in Waterland Zuid! Ik zal snel wat fofot’s maken om jullie een indruk te geven hoe het er hier uit ziet.

    Dikke -X-

    Rick(Y)

  6. Marga says:

    Hé Timmes en Tanja,
    Gefeliciteerd!!
    Leuk verhaal en mooie foto`s!
    Je kunt gewoon aan alles merken, dat jullie het prima naar jullie zin hebben, en dat vinden we geweldig.
    Geniet maar lekker.
    We spreken jullie verder via de mail.
    Veel liefs, Theo, Marga, Sylvia en Thijs

  7. Kimmetje says:

    Gefeliciteerd lieverds!! Die carnaval 2 jaar geleden zal ik ook nooit vergeten;) Vond het echt super jullie gesproken te hebben! Dus tot snel weer een keertje! Het kikkertje is inderdaad cool.
    Dikke kus van jullie (ook druk studerende) vriendinnetje

  8. tonny en thea van lent says:

    Hallo, Tim en Tanja de hartelijke groeten van
    familie van Lent uit Alem,jullie hebben schitterende foto’s vele groetjes

    Tonny en Thea van Lent
    Alem

  9. Jan en Martha says:

    Aan de snelle reacties op dit nieuwe stukje leven in Zuid-Afrika kun je wel zien wie jullie trouwste fans zijn! Gelukkig horen we de laatste nieuwe gegevens via telefoon, maar wat is het prachtig om dit vervolg te bekijken. Je had het kikkertje een zoen moeten geven, gegarandeerd dat hij gebleven was.
    We wachten de berichten af van al de achtergebleven vrienden ook dat is interessant. Sterkte met de studie, fijn om te horen dat de tijd die jullie erin steken ook goede resultaten oplevert.
    Zet hem op!!!! pap en mam

  10. Henriette en Tonnie says:

    Wat een feest!!!! Gefeliciteerd
    Voor ons is het ook weer een feest om deze update te lezen en te zien in wat voor mooie omgeving jullie leven: Prachtige foto’s!
    Wij kunnen ons voorstellen dat het goed studeren is daar in PE. Super Tim die inzet!! Dan heb je zo’n enorm bord met lekker eten zeker wel nodig.
    Geniet samen nog verder van al het moois en lekkers.
    Liefs, Pa en Ma