TnTtracks » Blog Archive » Thirsty Kalahari

Drie weken nadat ik aangekomen ben in de Kalahari hebben we pas 1 keer regen gehad…

…met als gevolg dat mijn studie species nog niet is begonnen met het bouwen van een nest. Dat er de hele winter nog geen regen heeft gevallen is te merken aan alle dieren en ook planten in de Kalahari: iedereen heeft dorst. Om de hornbills een beetje te laten wennen aan mijn aanwezigheid ben ik begonnen met het uitdelen van meelwormen, die kunnen ze natuurlijk niet weerstaan waardoor ik tot op ongeveer drie meter afstand van ze kan komen. Als ik dit een aantal dagen doe en op die manier hun vertrouwen win, dan kan ik straks eenvoudig en op korte afstand hun gedrag observeren. Er zijn wel al zeven paartjes hornbill die geduldig hun territorium bij de nest box verdedigen in de hoop dat de tijden van voedselaanbod snel verbeteren. Ik vind het heerlijk om zo door het reservaat te lopen en alle dieren te observeren, want zelfs de springbokken en elanden zijn gewend aan mensen en rennen niet weg. Ik sta ook weer versteld van de verscheidenheid aan vogelsoorten die bij ons drinkbakje bij de farmhouse hun dorst komt lessen. De tuin zit vol met gaten waar de grondeekhoorns wonen, deze diertjes zijn erg vermakelijk en goed te bekijken vanaf mijn luie stoel op de stoep voor mijn kamer.

Voorlopig dus nog even geen actie hier. Misschien kunnen we een deal sluiten dat jullie een beetje regen naar hier sturen en dan stuur ik wat zon?

3,409 Comments to “Thirsty Kalahari”

 1. Itula maka nya perlengkap diri menjadi seorang yang berkemampuan dahulu.. besar tanggungjawab seorang llk kpd ibunya, adik2, saudara pmpuan.. isteri.. anak..

 2. What i do not realize is actually how you’re now not really a lot more smartly-appreciated than you might be right now. You’re very intelligent. You already know thus considerably relating to this topic, produced me for my part consider it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t interested until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs outstanding. At all times deal with it up!

 3. Thanks, I ave recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have found so far.

 4. acne scars says:

  Hey there. I discovered your site via Google at the same time as looking for a related topic, your web site came up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 5. Thank you so much for giving everyone an extremely brilliant possiblity to discover important secrets from this web site. It is usually so good and as well , stuffed with fun for me personally and my office friends to visit your website minimum thrice in a week to read through the fresh tips you will have. And indeed, I am also at all times satisfied with your breathtaking tactics you give. Some 3 points in this article are undoubtedly the simplest I’ve ever had.

 6. News Women says:

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 7. Woman Face says:

  Normally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very nice article.

 8. Thank you for your entire labor on this web page. Ellie takes pleasure in carrying out research and it’s easy to understand why. Most people hear all of the dynamic form you convey effective ideas by means of the web blog and in addition cause contribution from other individuals about this idea while my princess is really discovering a lot. Take pleasure in the remaining portion of the year. You’re the one conducting a splendid job.

 9. over here economy is stagnant – it will pass hopefully – best of luck and all the best gor new goals – I’m still finishing my blogs for my tour!! looking foward to a bit of rest after!

Leave a Reply