TnTtracks » Blog Archive » Wacky moments

Misschien is het jullie opgevallen dat er bij de vorige post een mooie shot zat van een poserende Cape Wagtail (Motacilla capensis) oftewel in het Afrikaans: de gewone kwikkie en in het Nederlands: de Kaapse kwikstaart.
Deze foto is er één van een hele serie van portretten van dezelfde wagtail. Zoals altijd had ik hem vriendelijk gevraagd of hij nog even wilde poseren voor de publicatie op onze website en tot mijn genoegen liet hij zich geruime tijd fotograferen in een veelvoud van poses en daarbij voortdurend recht in de camera kijkend. De mooie kleuren van de zonsondergang zorgen voor een mooie belichting. Het assertieve karakter van dit vogeltje komt in deze foto heel sterk naar voren, deze vogels hippen of vliegen niet maar ze lopen. Vaak met z’n tweetjes door de tuin of door de supermarkt, want daar ligt natuurlijk ook vanalles om te eten.

3,148 Comments to “Wacky moments”

 1. Oma Verbruggen says:

  Hallo Tim en Tanja
  Ik heb zojuist weer de laatste aanvullingen op jullie website bekeken. Prachtige foto’s van de vogeltjes en een mooie beschrijving van het werk wat jullie daar aan het doen zijn.
  Ik heb ook de presentatie van Tanja bekeken op de universiteit. Ik snap er helemaal niks van, maar vindt het wel heel knap hoe je daar staat en hoe je je verhaal in het Engels vertelt. Ik ben blij dat ik jullie weer even gezien en gesproken heb via de computer van Tonnie en Henriëtte.
  Heel veel liefs en kusjes van Oma Tina.

 2. Tina says:

  Tuani!! Super mooie foto’s! Je ziet zelfs goed de structuur v de veren. Ik zie een toekomst als Africans next bird-model!
  Ik heb gisteren de nationale vogel v Nicaragua gespot: de guardabarranco! Heel mooi! Helaas niet vast kunnen leggen op foto! Spreek jullie snel! Kusjesss!

 3. Wat een fotomodel!!!! Of ligt het aan de mogelijkheid van de vangster om de vogeltjes te hypnotiseren? Maar goed dat jij de fotocamera mocht gebruiken tijdens het veldwerk, hé. De kwikkie leeft dus in het warme en ook in het koude gedeelte van Zuid Afrika, zoals de rooivink? Iets voor een volgende opdracht? Veel liefs