TnTtracks » Blog Archive » Laatste loodjes van het eerste jaar

Nelson Mandela Metropolitan UniversityZoology departmentThe wall of fame

Het laatste weekje van het eerste studiejaar aan de Nelson Mandela Metropolitan University is aangebroken. Wat is dit jaar ongelooflijk snel voorbij gegaan. Het lijkt wel gisteren dat we op Schiphol iedereen uitzwaaiden of dat we uberhaubt de keuze maakten voor een studie in Zuid Afrika.

We kunnen nu terug kijken op een jaar waarin we heel veel geleerd hebben. Niet alleen op het gebied van zoologie, botany, geografie of geologie maar ook op het gebied van taal, cultuur en de ervaring dat het leven niet altijd even makkelijk is. Gelukkig zorgt de zon er dan voor dat de donkere wolken in je hoofd snel verdwijnen en een wandelingetje langs het strand of door de natuur doet wonderen.

Voor het eerst samen een huisje, een eigen autootje en samen studeren. Wedstrijdje wie het beste de namen van de mineralen kan onthouden, wie de meeste latijnse dierennamen kent, discussies over het ontstaan van de aarde of Afrikaners laten geloven dat we echt Afrikaans zijn.
Het huisje in de achtertuin van Pam en Paul is nu echt ons huisje geworden. In ons tuintje groeien tomaten, mais, worteltjes en kruiden. Het wireless internet is geinstalleerd en wordt verkocht aan de buren. Minstens één braai in de week zorgt voor de noodzakelijke dosis sociale contacten.

Vanuit Nederland hebben we al een verassend aantal bezoekjes gehad. De beste manier om het leven in Afrika mee te maken en ervaringen te delen. Gelukkig bestaat er ook 'skype' voor korte en lange gesprekken tegen een goedkoop tarief. Contact met Nederland en de rest van de wereld via email, facebook en hyves. Vaak lijkt het contact met Nederland nog beter en meer dan dat het was toen we er nog woonden. Natuurlijk ook de ouderwetse brief, ansichtkaart en duivenpost heeft ons verrast. In de winter hing onze hele muur vol met verjaardagskaarten!

Het laatste weekje studie betekent nog twee examens voor Tim en nog een literatuuronderzoek voor Tanja. De foto's geven een kleine interpretatie van onze bezigheden. De afdeling zoologie op de universiteit, de analyse van de jakhals faeces in het laboratorium, studeren in de tuin en souvenirs kopen voor vrienden en familie die dit jaar heel lief zijn geweest. 

Volgend studiejaar gaan we gewoon verder met onze updates via TnTtracks en hopen we van jullie weer de updates over het leven in Nederland te mogen horen. Geboortes, bruiloften, promoties en lege spaarvarkentjes, we willen het niet missen!
Eerst hebben we nu nog een mooi reisje in het vooruitzicht! Tot snel, veel liefs van TnT

Cleaning the black-backed jackal faeces Drying of faeces in 50'C oven Who can find the springbok?

Jessie supports hard working students Fok my braaivleis!!!Timpie's dish-mountain

You're my first customer..Where do you come from?Special price for you my friend!
 

3,273 Comments to “Laatste loodjes van het eerste jaar”

  1. eunice says:

    Hello hello!!!

    Zijn jullie toevallig in het weekend van 20dec. in Limburg?? Ik ga dan een weekendje naar Limburg, zou leuk zijn te meeten daar.. Anders moeten we even iets anders verzinnen… Enneh.. wie is Jessie???

    Dikke kus en knuffel!!!

    Eunice

    ps succes met de laatste lootjes…

  2. Jan en Martha says:

    PS, brengen jullie Jessie mee?

  3. Jan en Martha says:

    15 november is Sinterklaas gearriveerd in Nederland en vol verwachting klopt ons hart. Dit nieuwe verhaal is een mooie surprise, we hebben er lang op gewacht. Ook al hebben we meer kontakt nu, dan toen jullie in Den Bosch woonden, het is iedere keer fantastisch om jullie ervaringen met foto’s in zo’n verslag te lezen. Jullie hebben de moed en durf gehad om deze uitdaging aan te gaan, samen de moeilijkheden op te lossen, we zijn trots op jullie!
    Voor komend weekend is winterweer voorspeld, bereidt jullie alvast maar voor, breng wat zon en warmte mee in het koffer!
    Tot gauw, kusjes van pap en mam

  4. Opa Vink says:

    Lieve Tim en Tanja,
    Ik hoop dat jullie het eerste jaar succesvol afsluiten.Vervolgens een verdiende zomervakantie,waarvan drie weken in Nederland. Wij verheugen ons allen op jullie komst volgende week. Het ontvangst comité zal klaarstaan op Schiphol.Een goede vlucht en veel plezier toegewenst. Kusjes en knuffels van Opa Vink

  5. Tonnie en Henriëtte says:

    Erg leuk zo’n update aan het eind van jullie eerste jaar in ZA. Het jaar is inderdaad omgevlogen, voor jullie, maar ook voor ons. Door alle skype-gesprekken, skype chatten en leuke foto’s die zomaar opgestuurd werden, leek het net of jullie niet zover weg waren. We zijn trots op jullie, dat zo’n eerste jaar in een vreemde cultuur, op een vreemde universiteit met een engelstalige studie, zo goed verlopen is. We kijken uit naar volgende week als we jullie weer echt kunnen zien en vast houden.
    liefs van Pa en Ma