TnTtracks » Blog Archive » The end of an interesting season

Sinds drie dagen ben ik weer terug in Kaapstad en kan ik eindelijk weer gebruik maken van een snelle internetverbinding. Vriendje skypen, ouders skypen maar ook even een paar mooie Kalahari foto’s plaatsen op onze site.

Het was een aparte ervaring om een half jaar in de woestijn te wonen, met zowel positieve als negatieve indrukken. Het is natuurlijk geweldig mooi om elke dag in de natuur te leven met zoveel verschillende dieren. Baby vogels wegen voordat de zon op komt en dan het gedrag van vader vogel observeren die capriolen uithaalt om cicada’s te vangen. Samen met Percy (mijn bakkie) door de duinen scheuren, vast komen te zitten in het losse zand, naar 4×4 lage giering schakelen en weer verder rijden. Grote kuddes gemsbokken, wildebeesten, elanden en springbokken die over de rode duinen rennen, opgeschrikt door Percy. Op de zondagen was er tijd voor hobbies waar ik al lang niet aan toe gekomen was, zoals naaien, bakken en tuinieren. Doordat het zover van de bewoonde wereld is mis je alle wereldnieuws, telefoonontvangst is er maar op sommige plekken en internet is supertraag. Contact houden met de buitenwereld wordt dan erg moeilijk, duur en frustrerend, ik kijk er dus enorm naar uit om snel weer naar Port Elizabeth te reizen en een mooie strandwandeling te maken.

2 Comments to “The end of an interesting season”

  1. Anne-Marie says:

    Hoi Tanja,

    Ik geniet ook altijd van je foto’s en verhalen. Wat een leven lijkt me dat, ben stiekum wel een beetje jaloers hoor! Engeland ziet er maar tam uit vergelen dit!

    Groetjes Anne-Marie (Frijters)

  2. Het was gisteravond al zo leuk om je stem en je verhalen te horen. Nu ook nog de foto’s om te bekijken, geweldig. Dit was en is je droom! Nu snel weer wennen aan de drukte van de bewoonde wereld, alle luxe en natuurlijk het gezelschap van Tim en alle bekenden. Geniet ervan, voor je het weet is het weer september. Groetjes en kusjes