TnTtracks » Blog Archive » Marine Predators – Dissection of a shark

What is more interesting than a dissection of a 2 meter
Bronze whaler shark (Carcharhinus brachyurus) as part of your lecture?

.

Warning: Pictures can be shocking!
Attentie: Foto's zijn bloederig! .
.

The animal was accidently caught in a fish net and brought over to Bayworld Oceanarium where we dissected it as part of our Marine Predators course. The male shark weighed 64 kg and was not yet mature. By a look on the contents of its stomach we knew what it was feeding on at the moment it got caught. It is good to know that all findings were recorded for research purposes so that this accident was not a total waste.
The pictures are taken with my cellphone, so the quality is not of high standard. The last picture shows a vervet monkey walking around at university premises, yes, the monkeys that we are not allowed to feed.. haha!

What is mooier dan een ontleding van een 2 meter lange Bronze whaler shark (Carcharhinus brachyurus) als onderdeel van je college? Deze haai was gisteravond per ongeluk terecht gekomen in een vissers net en overgebracht naar Bayworld Oceanarium waar wij het vandaag mochten ontleden als onderdeel van de module 'Marine Predators'. De mannelijke haai woog 64 kg en was nog niet eens volwassen. Het openen van de maag toonde ons het laatste avondmaal van deze kanjer. Alle informatie over deze haai zoals lengte, gewicht en inhoud werd genoteerd voor onderzoeksdoeleinden. Het is goed om te weten dat de dood van deze haai dus niet helemaal nutteloos was.
Ik heb deze foto's gemaakt met mijn telefoon vandaar dat de kwaliteit niet optimaal is. De laatste foto is die van een vervet monkey die rond loopt bij de universiteit, dit zijn dus de aapjes die we niet mogen voeren.. haha!

3,064 Comments to “Marine Predators – Dissection of a shark”

  1. Kimmie says:

    Sterkte met de examens lieverds!!!
    Ik heb nog 2 drukke weken en 17juli is mijn diploma-uitreiking. Zin om te komen?:P
    We moeten snel weer eens bijkletsen!!
    Hou van jullie
    Kus

  2. TnT says:

    We zullen er snel weer een nieuw berichtje op plaatsen!!! We zitten momenteel midden in de examentijd dus er is even geen tijd voor vertier op de site.

    Groetjes

    TnT

  3. Hanneke says:

    hey…ik wil weer een nieuw verhaaltje :-D

  4. Karel says:

    Ook geen haaien hier in de fort-gracht, maar onze buren vonden van de week een echte levende ring-slang tussen de schoenen in de hal — voor ervvaren ‘snake-mongers’ als jullie niet zo eng, maar hier zorgde ‘t voor flink wat opschudding: politiewagen èn dierenambulance in de straat. Ze hebben ‘m gevangen en gewoon weer in onze gracht vrijgelaten. Kan die binnenkort òns huis binnensluipen! Haha!!
    Groetjes, ook van Marja,
    Karel

  5. eunice says:

    hey hey!!!!

    Zo, das weer lang geleden.. mijn excuses.. anyway heb weer alles bij gelezen.. WAUW… fantastisch…. wat jullie allemaal doen en meemaken.. echt fantastisch… Geniet er van.. en binnenkort zal ik even een lange mail update sturen… :D

    Hele dikke kus uit Breda

  6. Th.Q.Vink says:

    Tim en Tanja,

    Een berichtje vanuit Dreumel. Gelukkig zwemmen er geen haaien in de Waal, dus kunnen we bij dit mooie weer gewoon met de hondjes gaan poedelen in de Waal. Het is echt ZA’ns weer op dit moment hier. Bij jullie is het nu haast winter, maar ik weet niet hoe erg het daar is. Volgens mij is het in de winter vaak bij jullie nog beter weer dan bij ons in de zomer.
    Ook de groetjes van Opa. Hij zit hier naast me, maar er stond geen nieuws op jullie site. Ook nog even proberen te skypen, maar jullie waren niet thuis. Zeker haai aan het bbq-en. Is dat eetbaar of is het alleen maar kattevoer?
    Ook de groetjes van 10, Semmie en Irma.

    PS: Heb je vandaag aan moederdag gedacht. Zoniet, dan heb je nog een paar uur om goed voor de dag te komen.

    Groetjes ThQ, 10, Semmie, Irma en Opa.

  7. Gerard En Marie Putmans says:

    Goede morgen”
    Een lekker visje mooi te zien wat hij allemaal gevangen heeft.Dat vergelijkbaar werk heb ik vroeger ook gedaan dan op varkens kippen en d.e. bij de Gezondheidsdienst voor Dieren.
    Tim de Groenteman Tony van Lent is morgen jarig,heeft 29 april bij zijn hobby kleine shetland pony´s drie veulentjes geboren alle drie van het vrouwelijk geslacht.
    Nu Tim en Tanje het ga je goed,de vriendelijke groeten van Marie en Gerard de buren van de Groenteman.

  8. José says:

    En ik maar denken dat je een studie deed zodat je dieren kunt helpen! …is het gewoon de slagersvakschool!!!

    De mijne met uitjes graag!!

    Groetjes
    Josje

  9. Rick(Y) says:

    Sjow, lekker hoor…..

    Erg vet, beter dat jullie niet hier zijn, had je het met een haring moeten doen….

    Zo te zien kun je van de overblijfselen nog een mooi soepje trekken ;-)

    Spreek jullie snel,

    X

  10. Tanja says:

    Het practicum van vandaag was nog mooier…

    Opdracht: Measure metabolic rate of a tortoise.
    How? Find your own tortoise in the nature reserve… but be careful for puff adders!

    Na twee uur zoeken met de hele klas hebben we het maar opgegeven, geen schildpad of adder gezien. Wel een mooie wandeling gehad en gelachen. Misschien morgen toch maar naar de dierenwinkel… haha!

  11. Jan en Martha says:

    Durf je wel!!!! Beestjes in stukken snijden.
    Is wel wat anders dan saai in de schoolbank zitten. Prachtig dat het mogelijk is om op zo korte termijn in te spelen op een dergelijk aanbod en dat wij dit hier in Maastricht heel goed kunnen volgen. De kwaliteit van de foto’s is prima. Groetjes ook aan Tim

  12. Kimmie says:

    Heel Heel gaaf!
    Smakelijke maaltijd heeft die haai gehad, maar proeft hij iets als ie niet kauwt?