TnTtracks » Blog Archive » Avonturen van de laatste maand

Na een maand stilte op de website van onze kant is het dan eindelijk weer tijd voor een verhaaltje met veel foto's!!

We hebben afgelopen maand behoorlijk wat meegemaakt en ook een drukke tijd gehad (en eigenlijk nog steeds) met school. We zitten momenteel midden in de examentijd, Tim heeft zijn eerste examen er al op zitten en Tanja zal aankomende dinsdag haar eerste examen gaan schrijven.

Ons eerste uitje met de geologie club GEOS naar Sardinia bay was een heerlijk dagje van lekker uitwaaien aan de zee, mooie rotsen bekijken en de kracht van de natuur daarin terug vinden. Ook vonden we een Deutsche wurstman die toevallig ook eigengemaakte kroketten had. Elmo kon het niet laten en wilde dat Hollandse hapje ook wel eens proberen. En wij hebben sinds zo'n 5 maanden ook weer een lekkere kroket gegeten. Zelfs de kakkerlak op de neus van Elmo wilde de restjes van de kroket er wel vanaf eten :)

Tanja in Sardinia Bay:)Elmo eats a dutch croquette

Nice relax spotWhat's that on my noseI love currie

Het hoogtepunt van afgelopen maand was toch wel het campingweekend naar Steytlerville! We zijn zaterdagochtend vroeg vertrokken om te gaan camperen in "the middle of nowhere" van de Baviaanskloof.

Skyping from Steytlerville

We zijn ontvangen bij de boerderij van familie van Gideon vanwaar we met een 4×4 bakkie naar de campingplaats zijn gereden, waar de geiten eerst onze spullen moesten nakijken. Maar voordat we onze tent op konden zetten hadden we nog een skypeafspraak met onze ouders en opa en oma! We zijn daarvoor naar het punt gereden waar de beste ontvangst was en hebben geprobeerd een verbinding te krijgen. Het was een beetje stotteren af en toe, maar het was een belevenis om vanuit zo'n punt te skypen. 

Het is echt onbeschrijfelijk hoe mooi de natuur is, behalve het punt vanwaar we hebben geskyped was er geen telefoon ontvangst in de rest van het gebied. Elmo heeft vriendjes gemaakt met een schorpioen, varkentjes en een kalfje en hij heeft koffie gezet voor ons. We hebben een enorm vuur gemaakt om de wilde beesten op afstand te houden, voornamelijk de luipaarden en bavianen. Op het vuur hebben we potjiekos gemaakt (een stoofpotje, spreek je uit als pojkie) en een brood gebakken in een pan. Het was een gezellig sfeertje met de gitaar en de drums (ja, onze drums uit Coffeebay doen het echt!) en de potjie was uiteindelijk om middernacht klaar. Na een nachtje in de wildernis (met schreeuwende bavianen op de achtergrond) hebben we de potjie als ontbijt gegeten en het vuurtje was nog warm genoeg om koffie en thee te zetten. Daarna hebben we een heerlijke wandeling door de bergrivier gemaakt, hier geven de foto’s een mooie beschrijving van.

Elmo meets pigsElmo gets kissInspecting our stuff

Ready to go camping!Another "friend" of ElmoNice wood for the fire

 Ideal campingspotNice bonfire with Tim's fire;)Coles for the potjie

Covered in coalsLoaf is almost ready! Lekker naar bed na zo'n diner!

 GoeiemoggelBreakfastElmo makes coffee

Morning viewTwo friendsPretty cactus

Elmo takes a restLook at that!We saw real monkeys

Nice spotWet socks after the trip

...on our way homeThe weekend was great!!

Twee weken geleden was de BSc graduation-party van Tanja’s klasgenootjes. Wij waren ook uitgenodigd om mee te feesten en het hele schaap! mee op te eten dat boven de braai hing. Tims vriendjes waren er ook, Wernich (geologie leraar) en Hugo (vriendje van Ann). Het thema van de avond was de 80’s, vandaar de dikke make-up van de girls. Van links naar rechts: Ann, Rachel, Sharlene, Cherize en ik.

Graduation party!Is it a sheep?We like a nice beer

:) Smile!

En kijk maar eens hoe deze huisman de lekkerste pannenkoeken maakt! En een lekkere curry met rijst… geen probleem, zelfs niet als we het druk hebben. Dan eten we het gewoon in het kantoor van Dewald en Wernich en gaan daarna gelijk hard aan de slag. Maar niet voordat we al de beestjes in het aquarium hebben verwend met wat stukjes kip! 

P.S. Het schort is ter preventie van eventuele vetvlekken die de wasserette er niet uit krijgt. 

Baking pancakesDinner in the officeStarfish eats chicken

 Peter and his chickyShrimp loves chickenAnemone is confused

Oystercatcher with our neighbours Ons tweede bezoekje aan de Oystercatcher met onze buren, Michael en Joanna, was weer heerlijk, de Sushi chef weet nog steeds zijn klanten te verrassen met de heerlijke sushi!

 

 

 

Om af te sluiten hebben we nog een leuke definitie van Potjie gevonden in de "Coast to Coast":

"A three-legged pot. Put everything in and leave it on the fire for at least 5 – 10 beers. Don't stir and don't open it. It requires a great deal of culinary skill and is the traditional preserve of men (women prefer to feed their families when they're hungry rather than drink beer). The secret is in making everyone wait for so long that they don't care how good (or bad!!) the food is."

1,665 Comments to “Avonturen van de laatste maand”

  1. Stephanie says:

    Hee Tanja _ Tim,

    Leuke foto´s weer en inderdaad een prachtige natuur!! In het echt zal het vast allemaal nog veel indrukwekkender en mooier zijn.
    Veel succes allebei met de examens!!

    Dikke kus,
    Steph.

  2. Iggie Dekkers says:

    Hee Tim en Tanja,

    hoe gaat het met jullie?
    Tim ik weet niet of je het nog weet, maar wij hebben bij elkaar op de basisschool gezeten in dreumel. Onze moeders kwamen elkaar pas tegen, en zo ben ik aan je website gekomen. Echt gaaf dat je in Afrika zit, heel toevallig ook, omdat ik zelf ook bezig was naar Afrika te gaan. En ik heb gister uitslag gekregen, ik mag mee. Dus ik ga ergens rond eind sep/ begin okt van dit jaar 2.5 week naar Ghana, om daar een woning te bouwen. Ik studeer bouwkunde btw, op de TU in Eindhoven. En met een groep van de TU gaan we naar Ada in Ghana om een zusterswoningen te bouwen, bij het ziekenhuis dat al af is. Ik heb er echt heel veel zin in. IK heb nog niet de hele site gezien, maar jij zit meer aan de zuidkant, toch? Ben wel benieuwd naar de verhalen, dus zal de site blijven checken. Leuk om weer in contact met jou te komen, ook al is het via internet. Take care!!

    groetjes, Iggie

  3. TnT says:

    Ohjee, straks staat er hier een hele karavaan van TNT busjes vol met currie. Speciaal voor TnT :)

  4. Marga says:

    Ja, één zaterdag is tekort, maar ik heb nog wel wat uren staan, misschien kunnen we samen gaan?
    Allebei 20 kilo curry in de koffer en onze kleren in de handbagage, dan kan Tim weer even vooruit :)

  5. Bram says:

    Oh, brengen is ook mijn werk. Maar of ik het helemaal red om op een zaterdagse werkdag heen en weer te reizen weet ik niet. Overuren worden echter wel (normaal) uitbetaald :)

  6. Marga says:

    hoi Tim en Tanja

    Opsturen kan, maar ik kan het natuurlijk ook zelf even brengen, het is tenslotte mijn werk.

    lieve groetjes,
    Marga

  7. audrey says:

    Hoi Tanja en Tim

    Leuk om van jullie te horen.
    Ik volg de website geregeld en ik vond het leuk om nieuwe fotoos te zien.
    Bedankt ook nog voor jullie kaartje.
    Wij hebben hier de grote bronk achter de rug en Jim en Robbie zijn schut geworden.
    OOk is de cd uit van het orkest, het was een leuke avond.
    Ik kan me voorstellen dat jullie de hagelslag en de drop missen.
    Wij wensen jullie alle goeds en veel succes met jullie examens.
    Groetjes
    Audrey

  8. Tanja says:

    Vandaag hebben we een continental butchery ontdekt in 3rd Avenue. Voornamelijk gespecialiseerd in Deutsche wursten, maar ze verkopen er dus ook speculaas en beschuit en Venco drop en DeRuijter hagelslag.

    Erg grappig om al die bekende merken te zien. We hebben lekker extra zoute drop gekocht en hagelslag.. hmm.. en appelstroop uit Schinnen.. haha.. wie had dat nou gedacht?

    Ze hadden ook currie… maar helaas alleen het euroshopper merk :-( dus Tim zit nog steeds naast de brievenbus..

  9. Rick(Y) says:

    Hey Hey,

    Vette verhalen weer, ben echt jaloers! Ik wil ook kamperen in de boesjboesj!!!!!!

    Spreek jullie snel weer,

    XX

  10. Tim says:

    Hoihoi,

    Nu jullie allemaal weten dat ik van currie houd, en specifiek eigenlijk alleen de ” Hela currie”. Mogen jullie allemaal een fles currie opsturen haha. Dan kan ik na de examens weer een lekkere hamburger speciaal maken!

  11. Hanneke says:

    ik ben toch meer van de curielaan :-)

    Succes met de examens!!

  12. Bram says:

    Hah. “eventuele vetvlekken”. Laat dat “eventuele” maar weg als Tim bakt. Gelukkig heb je wel *de* schort gevonden om je te beschermen.

    Grappig ook dat Oma Verbruggen gisterenavond tijdens de frietjes nog begon over Tim en z’n currie* overal bij. Die foto waarin je het straatnaambordje lichtjes scheefknuffelt maakt dat wel compleet.

    Heel veel succes met de examens die nog komen gaan!

    * niet de “kerrie” curry bij de rijst, maar de curry curry :)

  13. Martha en Jan says:

    Ja, gelukkig daar zijn jullie weer op de Blog.
    Toch nog tijd vandaag gevonden om hem bij te werken. Kunnen we gelijk de andere foto’s ook nog zien. Jullie maken ook zoveel mee in zo’n korte tijd en dan ook nog de studie niet te vergeten. Maar het is heel fijn om ons allen weer te verblijden met wat jullie allemaal meemaken, dit kunnen we jullie hier niet bieden ! Zet hem op nog drie weken hard werken en dan hebben jullie nog meer vakantie. Bedankt voor het bijwerken !
    Groeten en kussies, mam & pap

  14. Tonnie & Henriette Vink says:

    Het ziet er weer fantastisch uit daar in Zuid-Afrika: prachtige foto’s, leuke bijschriften en veel gezelligheid. Wij horen dat jullie het erg druk hebben met de studie, maar we zijn blij dat er ook tijd over is om leuke dingen te doen. Wij zijn wel een beetje jaloers op de ouders van Tanja, die al het moois over een paar weekjes al met eigen ogen kunnen bekijken. Maar het mooiste wordt toch tot het laatst bewaard..als wij komen.
    Liefs van Pa en Ma