TnTtracks » Blog Archive » Noortje in ZA!

Noortje and Tanja on the roof of building 13Zondag belde Noortje met de boodschap: ik ben nu in Durban en het bevalt me niet, dus ik reis morgen gelijk door naar Port Elizabeth. Wow.. euh.. OK! Ik was helemaal verrast, mijn collegaatje die me helemaal komt opzoeken in Zuid Afrika, wat een eer!

English version at the bottom…

Noortje en ik kennen elkaar van ons werk bij de universiteit van Maastricht. De laatste keer dat we elkaar zagen is al meer dan een jaar geleden. Een hele verassing dus om elkaar in Zuid Afrika te ontmoeten. Woensdag heb ik haar een rondleiding gegeven in de Nelson Mandela Metropolitan University waar ik zoölogie studeer en de rest van de dag hebben we alleen nog maar gekletst.
Noortje is twee maanden geleden aangekomen in Zimbabwe, daar heeft ze drie weken gewerkt bij de Painted dog conservation in Hwange National Park. Daarna is ze doorgereisd naar Swaziland. In de bush van Mkhaya game reserve heeft ze vijf weken gekookt op een vuurtje en heeft ze geholpen met het monitoren van wildlife en dan met name de zwarte neushoorn. Ze heeft dus al een heel avontuur achter de rug en de verhalen blijven maar komen.. haha!

Hier in Port Elizabeth is ze op zoek naar een nieuw avontuur. Helaas kan ze mij niet helpen, ik ben alleen bezig met microscopisch werk, niet echt spannend dus. Na het versturen van een aantal mailtjes had ze gisteren al een sollicitatie gesprek geregeld met een ranger van Schotia Private Game Reserve, en.. met al haar ervaring is ze gelijk aangenomen!

Vanavond zijn we uitgenodigd bij Kingsbeach backpackers om dit succes te vieren met een braai. Morgenmiddag vertrekken we met zijn drieën in de rode citigolf naar Schotia, ook Tim en ik zijn uitgenodigd voor een game drive en mogen ook even genieten van de natuur :-)

Het verhaal van Noortje kunnen jullie lezen op: noortjepeeters.waarbenjij.nu

Celebration braai at Kingsbeach Happy Noortje in the back of the citigolf on our way to SchotiaIn expectation of a five hour game drive at Schotia

Tim is excited to see these beautiful zebras Red hartebeest and blesbok on top of the hillImpala, also known as 'McDonalds of the plains'

Noortje ready for her next bushlife experience Breathtaking beautiful Kameelperd op die pad!

Zoals jullie zien hadden we droog weer met een mooi zonnetje. We hebben ontzettend genoten van deze mooie dag. De game drive waar we voor uitgenodigd waren, bleek een vijf uur durende rit inclusief diner. We zijn enorm verwend geworden en jaloers op Noortje. De komende twee weken mag ze hier meehelpen met het opzetten van een nieuw tentenkamp. Het tentenkamp wordt gevestigd in een gebied dat onbereikbaar is met de 4×4, dat betekent dat ze iedere dag te paard op pad gaan. De rangers zijn heel erg aardig en ze zijn blij met de komst van Noortje als eerste vrijwilligster. Ook Tim en ik zijn uitgenodigd om volgend weekend mee te komen helpen, wat natuurlijk een aantrekkelijk aanbod is…  

                                                                                                                                                   

English version

Last sunday I got a phonecall.. it was my colleague Noortje from the Netherlands whom I had not seen for more than a year. Noortje: 'I'm in Durban now and tomorrow I travel to Port Elizabeth to visit you!' Me: 'Wow.. ehm.. okay!' What a surprise this was, I was honoured, my colleague comes all the way to South Africa to visit me?

Noortje and me got to know each other through our job at Maastricht University. Since two months she is travelling through Southern Africa. She started off in Zimbabwe where she worked for the 'Painted dog conservation project' at Hwange National Park, however during the time of elections they recommended her to leave the country. So she travelled to Swaziland where a new project at Mlilwane game reserve needed her help. This time she spent five weeks in the bush cooking on fire and monitoring wildlife, including black rhino!
This all results in lots of talking about all the adventures!

Now being in Port Elizabeth she had hoped to help me with my 'jackal scat' project, but my work for the moment only consists of microscopic identification, so not much wildlife..
But no worries, after a couple of emails she managed to get a job at Schotia private game reserve.

Tonight we will celebrate with a nice braai at Kingbeach backpackers :-)
Tomorrow Tim and me will bring Noortje to her new bushlife experience, where even we are invited for a nice private game drive!

Nice and sunny, though a little cold in the front row Noortje and Tim in an attempt to identify the treeThis is where I belong...

In a conversation with her new colleague 'Bertha' Schotia's lioness enjoying the afternoon sunSweet little kitty

Flirting with Addo's lions... Freezing Brazilians think South Africa is ccccold...Full moon illuminating Schotia's thicket landscape

Are you afraid of the wild beast? Hippo's in the spotlightGuaranteed of two weeks wildlife and full course dinners


2,907 Comments to “Noortje in ZA!”

 1. Hanneke Cobelens says:

  He hallo Tanja,
  Zover weg en dan eventje met een oud collega afspreken, dat moet toch echt geweldig zijn.
  Gaaf dat je in afrika zit, dat wist ik helemaal niet, natuurlijk via de site van Noortje hierop terecht gekomen.
  Geniet er van
  Groetjes Hanneke

 2. Sem says:

  Eey Tim en Tanja,
  Kei leuk om al jullie avonturen te lezen! Wat maken jullie daar leuke en mooie dingen mee.
  Gistere was De Vinkedag hier in Dreumel. We zijn met zen alle naar de tentoonstelling van ons mam gegaan. Wel jammer dat Tina en jullie der nie bij waren, maja kun nie alles hebben wa.
  Heel veel succes met jullie school daar, ik hoorde da je veel moes leren Tim.
  Groetjes xxx Semmie.

 3. José says:

  Hallo Tanja en Tim,

  Jullie vallen ook steeds met jullie neus in de …margarine..he?! Steeds komen er leuke en mooie dingen op jullie pad.

  Hoe meer ik lees, hoe meer ik jalours wordt op jullie!!!! ;-)

  Liefs José

 4. Dik says:

  Beste Tanja en Tim,

  Erg leuk om te horen dat jullie Noortje zo goed hebben opgevangen. Ik heb van haar begrepen dat ze het erg naar haar zin heeft gehad bij jullie en ze was erg onder de indruk van jullie zelf gevulde aquarium. Ik had nog voorgesteld om hetzelfde hier te doen met diertjes uit de maas, maar dat wilde ze geloof ik niet.
  De foto’s zien er zeer goed uit en kan nu al niet wachten om rondgeleid te worden door Noortje.
  Nog veel succes met de studie en wie weet treffen we elkaar ergens in Zuid africa.

  Grz Dik

 5. ciel en peter says:

  Hallo Tanja en Tim
  stoer filmpje hoor!
  misschien komen we ook wel een keertje op bezoek, is dat ok?
  groetjes en tot het volgende filmpje,
  Peter en Ciel

 6. Jan en Martha says:

  Hoi, gisteravond wel de tijd genomen om jullie nieuwe bericht te lezen en het reisverslag van Noortje maar vergeten om jullie een fijn weekend te wensen!(was ook al laat)
  Jullie zullen zeker weer nieuwe interessante dingen gaan zien en het duurt ons te lang om de verhalen hierover te horen. Geniet ervan, groetjes en xxxxjes, Jan en Martha

 7. Tonnie & Henriette Vink says:

  Hallo Tim en Tanja
  Wat leuk om met een oud collegatje lekker bij te kletsen en verhalen te horen over haar ervaringen in SA (wij hebben natuurlijk direct noortjepeeters.waarbenjij.nu opgezocht en haar indrukwekkende reisverslag en foto’s gezien). Ik hoop dat het weer voor vandaag opknapt, zodat jullie een leuke trip kunnen maken. We zijn nu al nieuwsgierig naar de foto’s.
  Afgelopen weekend hebben wij bijna 2800 foto’s gezien van de reis van Jan en Martha. We hebben, samen met Opa en Oma genoten van de verhalen, van het lekkere eten, de limburgse vlaaien en de gezelligheid. En weer kunnen we bijna niet wachten om het zelf allemaal te gaan zien.
  Groetjes en kussen, ook van de zussen

 8. Noortje says:

  Haa Tanja en Tim,

  Bij deze wil ik jullie hardstikke bedanken voor jullie hartelijke ontvangst in PE!!
  Plots was ik er.. en het was (is) kei gezellig..
  Jullie wonen hier heel knus in jullie .. rondavel..hihi.. ofwel Garden cottage..!

  Voor morgen hopen we op droog weer (want nu stort het hier en lijkt het wel NL) zodat we van een mooie ‘prive’ gamedrive in Schotia kunnen genieten.

  Heeel veeel suc6 met jullie studie en tot mails!!